Aanbouw

Breid uw leefruimte uit en verhoog de waarde van uw huis met een aanbouw

Aanbouw huis plaatsen?

KenS bouwbedrijf is de aanbouw specialist als het gaat om extra ruimte te creëren aan uw woning. Het vergroten van een woning kan op diverse wijze, waaronder een aanbouw aan de keuken, woonkamer of serre aanbouw. Naast aanbouwen, kunt u er ook voor kiezen een uitbouw of opbouw te plaatsen. Bij een uitbouw is sprake wanneer u bijvoorbeeld een woonkamer wilt uitbouwen door er een stuk aan te bouwen en deze te verlengen. Een opbouw is bijvoorbeeld een dakopbouw voor een extra verdieping of het dichtmaken van een dakterras. Of u nu kiest voor een aanbouw huis, uitbouw woonkamer of een dakopbouw, één ding is gelijk: u creëert extra nieuwe woonoppervlak. Meer vierkante meters betekent een waardevermeerdering van uw huis en uiteraard ook meer wooncomfort.

Uitbouw of aanbouw realiseren?

Denkt u na over een uitbouw of aanbouw uit te voeren? Schakel dan voor advies, ontwerp en realisatie aannemer KenS in. En wat is het verschil aanbouw en uitbouw eigenlijk? Vaak worden deze twee soorten ruimtes die aan het hoofdgebouw worden toegevoegd door elkaar gehaald. Een aanbouw is een afzonderlijke ruimte die aan het hoofdgebouw wordt gebouwd, zoals een garage. Bij uitbouw wordt een bestaande ruimte van het hoofdgebouw verlengd, bijvoorbeeld een woonkamer. Bij beiden is de nieuwe ruimte vanuit het hoofdgebouw toegankelijk.

Vaak worden deze twee termen door elkaar gehaald, maar het komt erop neer dat u meer ruimte creëert bij uw bestaande woning. Dit zorgt voor meer woongenot en een waardestijging van uw huis. Laat een aanbouw of uitbouw realiseren door aannemer KenS. Wij zijn volledig CAR-verzekerd, helpen van ontwerp tot realisatie en verlenen een nazorg. Dit betekent ook dat, als een omgevingsvergunning benodigd is, wij deze voor u aanvragen. Heeft u vragen over een aanbouw of uitbouw? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag een stapje verder bij de realisatie van extra ruimte aan uw woning.

Uitbouw woning achterkant realiseren

Wilt u een uitbouw woning achterkant realiseren? Dan zijn er verschillende zaken waar we rekening mee houden. Voordat KenS overgaat op een uitbouw woning achterkant, zijn er een aantal zaken waar we vooraf bij stilstaan. En wat voor u ook goed is om over na te denken.

Fundering maken

De basis voor een aanbouw of uitbouw is de fundering. Hiervoor worden meestal palen geslagen op diepte tot dat de ondergrond stevig genoeg is om de aanbouw of uitbouw te dragen. Onze constructeur rekent vervolgens uit hoe de fundering gemaakt moet worden voor het project.

Muren bouwen

Voor zowel een aanbouw als uitbouw worden vrijwel altijd dubbele muren geplaatst en een onderscheid tussen de binnen- en buitenspouwblad. Bij het binnenmuur bouwen kan er gekozen worden tussen houtskeletbouw (oftewel HSB) en een kalkzandsteen muur. Voor de buitenmuur gebruiken we meestal metselstenen of een andere gevelafwerking..

Thermische en akoestische isolatie

Denk bij een aanbouw of uitbouw aan een goede thermische isolatie, zeker als de ruimte dient als verblijfsruimte, extra kamer, slaapkamer of hobbyruimte. Deze isolatie moet voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. De thermische isolatie van onze schil voldoen dan ook aan de minimale rc-waarde van de eisen van het bouwbesluit. Hier gaan wij het liefst nog een extra stap verder zodat de aanbouw of uitbouw jaren meekan gaan en past in de energietransitie.

Soort dak

Kiest u voor een schuin of plat dak? Een bitumendakbedekking wordt vaak gekozen. Hierbij is wel het afschot van het dak en hemelwaterafvoer van belang. Een plat dak is ook ideaal om er een groen dak van te maken. Dit isoleert gelijk goed (voor in de winter en zomer) en de waterafvoer is ook beter. Een schuin dak met dakpannen is ook mogelijk, deze is wat traditioneler en meer arbeidsintensief maar geeft ook een andere uitstraling.

Vergunningvrij bouwen bij aanbouw of uitbouw

Tegenwoordig kan je heel veel vergunningsvrij bouwen, aanbouwen of uitbouwen. Dit komt omdat er eind 2014 een aanpassing is geweest op het besluit omgevingsrecht. Deze aanpassing is postief, omdat er nu meer mogelijkheden zijn voor vergunninvrij bouwen, aanbouwen en uitbouwen van een bestaand pand of een bijgebouw op het achterf gebied. U kunt daarom tot wel tot 4 meter uitbouwen zonder bouwvergunning. De enige voorwaarden zijn dat de aan- of uitbouw aan de achterzijde van een permanente woning is en dat het geen monument betreft.

Wanneer is er een omgevingsvergunning benodigd? Dit is bij iedere verbouwing aan een huis, waarbij een constructieve wijziging wordt doorgevoerd. Dit houdt in dat u een vergunning moet aanvragen bij:

  • nieuwe woning bouwen
  • grote aanbouw of bijgebouw bouwen van meer dan 4 meter diep
  • draagmuur verwijderen (deels of geheeld)
  • dakopbouw
  • dakterras
  • een gat in het dak of vloer maakt
  • aanpassing voorgevel.

Aannemer KenS is op de hoogte van de wet- en regelgeving omtrent vergunningvrij bouwen. Indien u wel een omgevingsvergunning nodig heeft, helpen wij u bij de aanvraag.

Betrouwbaar

KenS hecht waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Procesmatige bedrijfsvoering, focus op interne verbetering en klantgerichtheid zijn onze pijlers.

Scherpe prijzen

Wij stellen altijd een scherpe, correcte en gedetailleerde offerte op. Dit is namelijk het fundament waar we samen op verder bouwen.

Nazorg

Wij garanderen een permanente opvolging van het bouwproces (tijdens en na de bouw). Met aandacht voor kwaliteit, budget en planning

Wilt u weten wat KENS BV voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Offerte aanvragen Stel een vraag