Vergunningsaanvraag

Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. Inclusief de tekeningen en de berekeningen.

Vergunningsaanvraag voor verbouwing

Woont u prettig, maar wenst u meer ruimte in uw huidige woning? Een dakkapel, dakopbouw of aanbouw kan de oplossing zijn. Twijfelt u of u een vergunningsaanvraag moet indienen of heeft u hulp daarbij nodig? KenS bouwbedrijf helpt u daarmee verder. Indien u een constructie wijziging doorvoert aan uw woning moet u een vergunningsaanvraag indienen bij het omgevingsloket. Maar niet voor alle verbouwingen is een omgevingsvergunning verplicht. U kunt namelijk ook vergunningvrij bouwen. Wanneer heeft u een vergunning nodig en hoe gaat dat in zijn werk? Laat aannemer KenS de verbouwing testen of er een vergunningsaanvraag noodzakelijk is of niet.

Omgevingsvergunning of vergunningvrij bouwen

Bij iedere verbouwing reist de vraag of er een omgevingsvergunning nodig is of dat u vergunningvrij bouwen kunt. Is een omgevingsvergunning benodigd bij een bijgebouw, een aanbouw of uitbouw?  De regels omtrent een bouwvergunning is niet altijd even duidelijk voor iedereen. Gelukkig is aannemer KenS op de hoogte van de wet- en regelgeving omtrent de vergunningsaanvraag.

Er zijn bijvoorbeeld bouw werkzaamheden waarbij u altijd een omgevingsvergunning nodig heeft. Hier is sprake van bij een voorgevel verbouwing, dakopbouw en dakterras bouwen. Dit zijn constructies die zichtbaar zijn vanaf de publieke ruimte. Ook moet een vergunningsaanvraag ingediend worden bij het verbouwen van recreatiewoningen en beschermd stadsgezicht.

Er zijn ook verbouwingsopties waarbij u geen vergunningsaanvraag hoeft in te dienen en toch mag bijbouwen of aanbouwen. U dient zich dan wel aan de afgesproken Bouwbesluit regels te houden. Wilt u zeker zijn of u wel of geen vergunningsaanvraag moet indienen? Laat aannemer KenS een vergunningvrij bouwen check uitvoeren.

Wanneer bouwvergunning nodig?

Een bouwvergunning is hetzelfde als de nieuwe naam ‘omgevingsvergunning’. Deze heeft u nodig zodra u een constructie wijziging doorvoert. Dit betekent dat u een aanpassing doet aan een dragende muur, vloer, gevel en/of dak.

Wanneer omgevingsvergunning nodig?

  • Bij het bouwen van een nieuw huis.
  • Grote aanbouw of bijgebouw die buiten vergunningvrij bouwen valt.
  • Zodra u een draagmuur geheel of gedeeltelijk wilt verwijderen.
  • Bouw van een dakterras of een dakopbouw.
  • Wanneer u de voorgevel aanpast.
  • Indien u een gat in het dak of een vloer wilt maken (kelder bijvoorbeeld).

Maar er zijn ook uitzonderingen voor bouwklussen waardoor u géén vergunningsaanvraag hoeft in te dienen. Daarvoor gelden regels wat betreft de hoogte, diepte en afstand tot de buren en openbare ruimtes (zoals weg, stoep, openbaar groen). Dit geldt ook voor een bijgebouw op het achtererf bouwen (zoals schuur of garage), waardoor er geen vergunning nodig is mits u zich houdt aan de regels in het Bouwbesluit.

20

woningen uitgebouwd

34

dakopbouwen gerealiseerd

26

woningen gerenoveerd

46

vergunningen aangevraagd

Stappenplan vergunningsaanvraag

Zodra u iets wilt bouwen op uw eigen grondstuk moet u eerst weten of u wel of niet vergunningsaanvraag moet indienen. Als we zonder vergunning mogen bouwen, kunnen we vrijwel direct starten. Dit scheelt u niet alleen tijd, maar ook kosten. Een vergunning aanvragen doet u bij het Omgevingsloket en duurt zo’n 8 weken. Een vergunningsaanvraag kost ook geld, waarbij u ook moet investeren in de benodigde documentatie zoals een bouwtekening en constructieberekening. Om u volledig te ontzorgen, schakelt u bouwbedrijf KenS in voor de vergunningsaanvraag.

Wij verzorgen de benodigde documentatie, zoals de constructietekening en -berekening. Deze ontwerpen vormen bovendien het uitgangspunt voor de realisatie van de verbouwing, aanbouw of uitbouw. In de beginfase maken wij een schetsontwerp om te zien of het voldoet aan de redelijke eisen van de bouwvoorschriften en het bestemmingsplan. Als de gemeente het schetsontwerp goedkeurt, wordt het omgezet in een definitief ontwerp. Indien nodig worden structuurberekeningen toegevoegd.

Met deze informatie kan de vergunningsaanvraag worden ingediend. De gemeente kan met deze informatie de eisen controleren uit het bouwbesluit, het bestemmingsplan en de welstandsnota. Hoe beter de aangeleverde informatie is, hoe waarschijnlijker het is dat u een omgevingsvergunning ontvangt. Informeer naar de mogelijkheden als u bouwkundig schets- en rekenwerk wenst, want ook dat verzorgt KenS.

Veelgestelde vragen

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend, wij gaan graag met u vooraf het gesprek aan om te kijken wat wij voor uw bouwproject kunnen betekenen om zo een offerte op maat te kunnen maken.

Zoals u misschien al weet is het behoorlijk druk op de bouw en personeel lastig te verkrijgen. Wij proberen de voorbereidingen z.s.m. te starten zodat we meteen volgens de planning kunnen starten. In overleg stemmen wij onze planning af met uw agenda. Ook verschuiven projecten weleens vanwege de vergunningsverlening waardoor we een gaatje krijgen in de agenda waardoor we zomaar eens op korte termijn bij u kunnen beginnen.

Betrouwbaar

KenS hecht waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Procesmatige bedrijfsvoering, focus op interne verbetering en klantgerichtheid zijn onze pijlers.

Scherpe prijzen

Wij stellen altijd een scherpe, correcte en gedetailleerde offerte op. Dit is namelijk het fundament waar we samen op verder bouwen.

Nazorg

Wij garanderen een permanente opvolging van het bouwproces (tijdens en na de bouw). Met aandacht voor kwaliteit, budget en planning

Wilt u weten wat KENS BV voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Offerte aanvragen Stel een vraag