Bouwtekeningen

Waarom is bouwtekening maken belangrijk

Een bouwtekening maken is echt heel belangrijk. Een bouwtekening is namelijk de rode draad van een verbouwing. Op de tekening staat precies hoe de woning eruit gaat zien na de verbouwing of opbouw. Tegelijkertijd is de bouwtekening een handboek voor de aannemer, waarbij bovendien nooit een miscommunicatie kan ontstaan. De kans op bouwfouten en vertraging is ook kleiner, omdat vooraf bepaald is hoe gebouwd gaat worden. Daarom heeft KenS bouwbedrijf een eigen architect in huis die de bouwtekeningen maakt voor iedere grote verbouwing, aanbouw of uitbouw waar een omgevingsvergunning verplicht is.

Voldoen aan Bouwbesluit met een bouwtekeningen huis

Als eerste een bouwtekening verplicht als u een omgevingsvergunning nodig heeft. Echter ook wanneer u geen vergunningsaanvraag hoeft in te dienen, moet u altijd nog voldoen aan de regels van het Bouwbesluit. Met de bouwtekeningen huis kan altijd worden gecontroleerd of een verbouwing volgens de regels is gebouwd, ook achteraf. Dit is wellicht de belangrijkste reden voor bouwtekening maken.

Als de gemeente uw verbouwing komt inspecteren en vaststelt dat deze niet in overeenstemming is met het Bouwbesluit, worden uw werkzaamheden stilgelegd. Dan moet u de bouwtekeningen aanleveren. Dit kost veel tijd, geld en ook een hoop stress. Voorkom dit door KenS bouwbedrijf in te schakelen voor uw verbouwing, aanbouw, opbouw, transformatie of renovatie. Wij zijn namelijk op de hoogte van alle wet- en regelgeving voor bouwen. Wij weten exact wanneer bouwtekeningen huis benodigd zijn, evenals de constructieberekening en -tekening.

20

woningen uitgebouwd

34

dakopbouwen gerealiseerd

26

woningen gerenoveerd

46

vergunningen aangevraagd

Bouwtekening als verzekering

De aannemer heeft iets gebouwd wat volgens u niet volgens de afspraak is, echter is de aannemer het oneens met u. Nu is het uw woord tegen het zijne. U lijkt altijd aan het kortste eind te trekken! Dit kan u tienduizenden euro’s kosten. Voorkom dit probleem door te werken met een bouwtekening. Als de renovatie vreselijk misgaat en uw huis schade oploopt door de fout van de aannemer. Een bouwtekening kan worden gebruikt om aan te tonen dat het niet ging zoals gepland. Dit geldt voor beide kanten overigens.

Een goed doordacht renovatie ontwerp verhoogt de waarde van de woning. Het ontwerp is goed doordacht en fouten worden vooraf aangepakt door het uit te tekenen. Het geeft u ook een duidelijk beeld van hoe het huis er na de restauratie, verbouwing of transformatie er uit gaat zien. Een bouwtekening maken kost geld, maar u moet dit zien als een goede investering. Want de bouw verloopt veilig, sneller en volgens afspraak, waarbij u deze investering al snel terugverdient.

Bouwtekening en constructieberekening

Een bouwtekening is zoals gezegd het handboek voor de aannemer. Naast de bouwtekening is een constructieberekening en – tekening ook nodig. Onze architect ontwerpt en onze constructeur berekent de constructie. De bouwkundig ingenieur van KenS houdt zich bovendien ook bezig met de balans tussen efficiënt en duurzame bouwen, als ook het uitkomen van het ontwerp van de architect. Daarnaast beoordeelt een constructeur ook de veiligheid om te voldoen aan de veiligheidsnormen. U wilt niet dat uw woning verzakt of muren scheuren.

Met een constructieberekening en bouwtekening is er altijd een veilige handleiding voor u en voor ons als aannemer. Bovendien kunt u met deze documenten de omgevingsvergunning aanvragen. Indien u geen vergunning nodig heeft, wil dat niet zeggen dat u zonder regels mag bouwen. Bij een verbouwing, aanbouw of renovatie moet altijd voldoen worden aan het Bouwbesluit. U moet daarom bij de gemeente kunnen aantonen dat uw bouw aanpassingen veilig zijn. KenS zorgt altijd voor een veilige, constructieve en kwalitatieve bouw. Neem contact met ons op voor bouwtekening maken, constructieberekening en -tekening maken.

Veelgestelde vragen

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend, wij gaan graag met u vooraf het gesprek aan om te kijken wat wij voor uw bouwproject kunnen betekenen om zo een offerte op maat te kunnen maken.

Zoals u misschien al weet is het behoorlijk druk op de bouw en personeel lastig te verkrijgen. Wij proberen de voorbereidingen z.s.m. te starten zodat we meteen volgens de planning kunnen starten. In overleg stemmen wij onze planning af met uw agenda. Ook verschuiven projecten weleens vanwege de vergunningsverlening waardoor we een gaatje krijgen in de agenda waardoor we zomaar eens op korte termijn bij u kunnen beginnen.

Betrouwbaar

KenS hecht waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Procesmatige bedrijfsvoering, focus op interne verbetering en klantgerichtheid zijn onze pijlers.

Scherpe prijzen

Wij stellen altijd een scherpe, correcte en gedetailleerde offerte op. Dit is namelijk het fundament waar we samen op verder bouwen.

Nazorg

Wij garanderen een permanente opvolging van het bouwproces (tijdens en na de bouw). Met aandacht voor kwaliteit, budget en planning

Wilt u weten wat KENS BV voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Offerte aanvragen Stel een vraag